Veckobrev 19

Nu har vi äntligen haft en härlig vårvecka. Solen göra oss både glada och tröttar. Att det snurrar pollen i luften gör dagarna ganska tuffa för flera elever. Då måste vi tänka på att vara extra rädda om varandra.

Idag har vi haft besöka av Peter Larsson och Jonas Eriksson som föreläste för år 4-6 om hur klassen kan bli ett lag och hur vi ska vara mot varandra. Peter har många års erfarenheter som fotbollsspelare och Jonas är domare på internationell nivå. Initiativet till denna föreläsning kom från elevrådet.

Nästa vecka kommer Arild och Maria att vara på bedömarträff och rättningsdag för nationella proven i engelska, torsdag och fredag.

Eftersom det inte är så många veckor kvar av terminen ber vi er att kolla extra noga hemma efter läroböcker som tillhör skolan. Det kan vara matteböcker, geografiböcker mm. Viktigt att de kommer tillbaka till skolan. Hittar ni böcker från tidigare årskurser så skicka med de också.

Sista veckan i skolan kommer vi samla in datorerna. De ska då återlämnas med sladd och väska. Återkommer med mer info.

Innan vi går in på veckan som kommer så har vi en fråga till er föräldrar. Efter skolans gemensamma sommaravslutning har det varit tradition att eleverna i år 6 tillsammans med föräldrar samlas i matsalen för att fika. Traditionen har också varit att ni föräldrar har hjälpt till med att ordna tårta samt Kaffe/te/saft. Vi hoppas att vi kan göra så även i år. Vi kommer att skicka ut mer info via mail inom kort.

Veckan som kommer:

Måndag 8/5

Läsförståelseläxa, Musikuppgiften klar. Underlaget till läxa och Ninas instruktioner finns under läxor – musik.

Tisdag 8/5

Idrott

Onsdag 9/5

Torsdag 10/5

Engelskaläxa – De kommande fem verben och skriva meningar som v 18. Se Nina instruktioner och verben under läxor – glosor.

Fredag 11/5

Mattemål 6.110, idrott

Vill önska er alla med en bild från en förlängd lunchrast på konstgräsplanen. Trevlig helg!

Arild, Nina och Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *