Veckobrev 21

Nu är det 12 skoldagar kvar och det känns väldigt märkligt. Det går alltid så fort och även om man tror att man har koll på allt så dyker det hela tiden upp nya saker som vi måste få in. Men det är väl så det ska vara också.

Helgen inleddes med en klassresa till Boda Borg, Oxelösund, och med feedback idag på morgonen kan vi väl alla konstatera att det var en bra resa. Trötta men nöjda elever berättade i mun på varandra om det som de upplevt tillsammans. Att vi därtill kan lägga ett VM-guld i hockey gör ju saken ännu bättre 🙂

Den här veckan är en vanlig vecka. Mattemålet är 6.140 men det går bra att bara räkna på. På onsdag är det slöjdprov och grammatikprov. För att träna till grammatikprovet har eleverna sina Språkläraböcker och ett häfte om grammatik.

Torsdag och fredag är det ledigt för det är Kristi Himmelsfärdshelg.

Eleverna har haft sin sista läsförståelseläxa.

8 juni 16.00-18.00 finns det möjlighet att komma till skolan och titta på elevernas nationella prov. Den kvällen kanske också skulle vara en bra att ha någon avslutningsaktivitet med klasserna om några föräldrar känner att de vill ta tag i en sån. Vi har ju inga klassföräldrar denna termin eftersom det har varit fokus på klassresan. Vi tror att det är familjerna som är sist på klasslistan som skulle ha varit på tur. 😉

Viktiga datum framöver:

31 maj – besöksdag på SSHL för de elever som ska gå där. Alla andra vanlig skoldag.

7 juni – 6A funktionärer på  f-3ans friluftsdag. 6B vanlig skoldag. De lämna också in datorer denna dag.

8 juni – 4-6an friluftsdag Midgårdsvallen. Klasserna cyklar dit. 16.00-18.00 Möjlighet att titta på elevernas nationella prov.

9 juni – 6B funktionärer på f-3ans friluftsdag. 6A vanlig skoldag. De lämnar också in datorer denna dag.

12 juni – Vi hittar på något med eleverna på eftermiddagen.

13 juni – Skolavslutning, mer info kommer. Efter avslutningen kommer vi att ha en samling i matsalen och behöver du få hjälp med att baka tårtor och brygga kaffe, blanda saft.

Nu tror vi att vi fått med allt. Det kommer att komma mail med mer info om friluftsdagar och avslutningen.

Ha en bra vecka och en skön Kristi Himmelsfärdshelg

Arild, Nina och Maria

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *