Veckobrev v. 36

Hej!

Vi har haft en bra vecka tillsammans men vi vill påminna er som föräldrar att det är en stor skillnad mellan förskoleklass och årskurs ett. Det är tufft att sitta still och lyssna samtidigt som det är mycket att ta in. Det vi märker är att timmen innan lunch är väldigt kämpig då det är många som är hungriga, fråga gärna hur det går för ditt barn.

Nästa vecka på fredag är det skoljoggen, se tidigare inlägg. Vi kör även igång med första faddersamlingen.

Om ni har möjlighet får ni gärna skicka med en innesko/toffel för det blir blött på golven.

Läsläxa

Nu startar vi med läsläxan och boken som eleverna kommer att läsa heter ”Den magiska kulan”. Texten som eleverna ska läsa kopieras upp på lösblad då vi inte har böcker till alla ännu. Detta papper följer med eleverna hem på måndag och tisdag beroende på vilken grupp de är i. Läxan skickas hem i en mapp tillsammans med en ”läxbok”. I ”läxboken finns det enkla uppgifter till texten som barnen gör tillsammans med er. Var rädda om ”läxboken då vi bara har en per elev.

Vi rekommenderar att ni läser minst 5 minuter per dag med ert barn då övning ger färdighet.

Läxan bearbetas på måndag eller tisdag nästkommande vecka, det blir alltså en läxa per vecka. Texten läser vi även tillsammans i helklass veckan innan på fredagen.

Om ni har några frågor får ni höra av er.

Trevlig Helg!

Med vänlig hälsning Gill, Eva och Jessica


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *