Veckobrev v.7

Veckobrev vecka 7

 

Info från rektor: Vi har de sista veckorna märkt en ökad användning av ett oacceptabelt språk. Det handlar om grova ord med sexistiska och rasistiska innebörder. Vi vet att många barn möter dessa ord via sociala medier och musik och kanske inte alltid förstår eller menar vad de säger. Men detta språkbruk motverkar ett tryggt och trivsamt klimat och utsätter både barn och vuxna för kränkningar. Vi kommer därför ta ett krafttag mot detta. Alla vuxna i skolan markerar så fort vi hör dessa ord men vi behöver samarbeta med er vårdnadshavare för att få till stånd en förändring. Vi kommer maila hem och berätta när vi hört ditt barn använda ett oacceptabelt språk. Blir det inte bättre efter ett par mail kommer vi använda vår åtgärdstrappa och kalla till möten på skolan.

Hej!

I matematiken har vi fortsatt arbeta med klockan och mynt. I engelskan har vi tränat lite sånger och området kroppsdelar. I svenskan har vi tränat adjektiv, berättelser och skriva noggrant. Vi firade Alla hjärtans dag genom kort till varandra och genom att göra en skulptur i helklass.

Vi har fortsatt arbetet med värdegrunden och Alla Med projektet. Veckans uppdrag är att göra en gemensam aktivitet och fota den. I NO arbetade vi med att sortera föremål som kunde staplas, sorteras eller rullas.Detta skrevs sedan ner i Venndiagram. På bilden gjorde eleverna Alla Hjärtans Dag -kort. I musiken har vi fortsatt prata om Samerna och  lyssna på jojkar.

Vi vill passa på att påminna er om att lämna tillbaka biblioteksboken.

VECKA 8: Utvecklingssamtal

Måndag: Läxa in och ut 1c och 1a. Ingen idrott.

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Skridskor 1A OCH 1B-se separat notis nedan.

Fredag: Läxa in och ut 1b.

Trevlig helg!

Lärarna i åk 1

 

Info från idrottsläraren:

Skridskor på idrotten vecka 8

Då vintern inte riktigt är att lita på, tar vi det säkra före det osäkra – vi åker till Pinnbackshallen och åker skridskor.

Eleverna äter mat som vanligt i skolan, men ta gärna med något och dricka och någon frukt eller smörgås.

Barnen åker buss dit och tillbaka med sina klassföreståndare. De ska ha med sig skridskor, hjälm och lämpliga kläder. Det är bra om ni har sett över era skridskor innan vi åker, så att de passar och har lite skärpa i skäret. I nödfall har vi några skridskor och hjälmar att låna ut, då vi verkligen vill att alla ska få pröva på att åka.

Klassen åker skridskor :

1A Torsdag 22/2 9.30-11.00

1B Torsdag 22/2 9.30-11.00

1C

 

För de som är intresserade av att åka till Pinnbackshallen på sportlovet, bifogar jag en länk till vilka tider man kan åka där på allmänhetens åkning http://www.sigtuna.se/sv/Kultur–Fritid/Fritid-och-Idrott-understartsida/Idrottsanlaggningar-2/Ishall—Pinbackshallen/

/Johan Nordén, idrottsläraren


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *