Veckobrev vecka 16

Hej alla föräldrar!

I veckan som har varit har vi fokuserat på matematik och svenska. I matematiken håller vi på med kontrollräkning och sambandet mellan addition och subtraktion. I svenska fortsätter vi att arbeta med sagor och att sedan redovisa dessa för klassen. Vi har också påbörjat Skolverkets bedömningsstöd där vi bedömer barnen individuellt i matematik och svenska.

I engelskan repeterar vi och lär oss siffror.  Vi har haft lektioner om programmering, det tycker eleverna mycket om! I värdegrundsarbete fortsätter vi prata om hur man är en bra kompis. I SO:n tittar vi på Lilla Aktuellt nästan varje dag .

Längre fram i vår kommer vi gå på dramatiserad stadsvandring i Sigtuna för att knyta an till vårt arbete om Sigtuna i SO:n. Vi har också blivit inbjudna till teater där vi ska se Loranga. Vi återkommer med datum.

Nästa vecka behöver eleverna i årskurs 1 inte vara ombytta eller duscha efter idrotten, då det kommer att vara lugnare lektioner kring kartan och orientering. Veckan efter börjar vi ha idrott utomhus – kläder efter väder!

I alla klasser pratar vi mycket om arbetsro; hur ger man det till sina klasskompisar? Vi har påmint om skolans ordningsregler, t.ex. att man ber om ordet genom att räcka upp handen och arbetar på lektionerna. Prata gärna om det hemma också!

Viktigt! Alla nya skolskjutsansökningar för läsåret 2018/2019 ska sökas senast den 30 april.

Vecka 17

Måndag:

Tisdag: På förmiddagen är vi utomhus och letar vårtecken, skicka gärna med en frukt! APT – fritids stänger kl 17.

Onsdag:

Torsdag:

Fredag:

 

Trevlig helg!

önskar lärarna i årskurs 1


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *