Veckobrev v. 17

Hej!

Vi har avslutat denna vecka och månad med en gemensam städdag för skolan! Ta hem vinterkläder och det som ligger på elevernas hyllor, ta gärna en titt bland kvarglömda kläder. Denna vecka har vi arbetat med skogen och vårtecken under svensklektionerna, bilden och NO:n. Vi har arbetat vidare med subtraktion inom matematiken och Sigtuna i SO:n. Nästa fredag 4/5 promenerar 1C till Sigtuna centrum för en stadsvandring kopplat till vårt arbete i SO. 1A och 1B kommer göra detta längre fram. Klasserna har också arbetat med programmering genom praktiska övningar. Eleverna har under veckan, samt tidigare, fått öva på att vara en bra publik då vi tagit emot elever från våra fadderklasser i åk 4 som hållit redovisningar får våra ettor, spännande! Under idrottslektionerna har åk 1 övat på orientering i idrottshallen. Vi har använt kartor som vi passat (vänt åt rätt håll) och letat bokstäver som förts in i protokoll. Detta har förberett eleverna inför orientering utomhus nästa vecka.

På grund av att de två kommande veckorna är korta lämnas nästa läxa ut måndag 7/5.

Från och med nästa vecka hålls idrottslektionerna utomhus – kläder efter väder!

Vi påminner igen om att ansöka om skolskjuts inför nästa läsår senast 30/4!

 

Måndag – fritidshemmet har öppet som vanligt

Tisdag – 1 maj, hela skolan stängd

Onsdag

Torsdag – 1A och 1B idrott ute (ombyte behövs ej)

Fredag – 1C stadsvandring, 1C idrott ute (ombyte behövs ej)

 

Trevlig helg och hoppas ni får en fin Valborgsmässoafton!

önskar lärarna i årskurs 1


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *