Veckobrev v. 19

Hej på er!

Vi avslutar redan idag skolveckan som varit kort och somrig!

Denna vecka och nästas värdegrundsarbete präglas av Stopp min kropp. Vi har pratat om vad som är okej och inte samt vikten av att säga stopp eller nej. Fortsätt gärna samtalet hemma!

1A var i måndags på stadsvandring i Sigtuna med vikingatema, väldigt lärorikt! 1B kommer att gå på stadsvandring måndag 21 maj. I övrigt gällande SO-undervisningen har vi börjat att arbeta med samhället; vilka funktioner finns de? Vem betalar för dem? I matematiken fortsätter vi med programmering och med matematikboken. Vi är nu på kapitel 5 – taluppfattning och samband. Eleverna har även denna vecka haft orientering på skolgården. Vi har också tränat på att vara en bra publik då vi idag fick titta på årskurs 3:s dansföreställning.

Nästa vecka är det en hel och vanlig vecka! Läxan lämnas in på måndag, s. 38-39 i Läsförståelse Blå och då får eleverna den nya läxan som är s. 40-41 med tillhörande ord. . På tisdag tar vi emot Sigtuna folkhögskola då vi går på deras teaterföreställning Loranga här i idrottshallen.

Idrottslektionerna kommer att vara utomhus resten av terminen. Eleverna behöver ha passande kläder och skor men inte ombyte och handduk. Skicka gärna med en vattenflaska också. Vi väldigt dåligt väder går vi in i idrottshallen.

 

Trevlig helg!

önskar lärarna i årskurs 1


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *