Veckobrev v. 21

Hej på er!

Denna vecka har vi haft en vanlig vecka, vi har arbetat på med de områden som håller på att avslutas i respektive ämne och övat för fullt på sångerna inför avslutningen! på idrottslektionerna har vi bland annat lekt General och Spion på skolgården, en lek som kombinerar rörelse med taluppfattning på ett spännande sätt. Lät gärna ert barn förklara hur det går till!

  • NO: våren
  • SO: vårt samhälle, samhällsfunktioner
  • Engelska: repetition av tidigare områden
  • Matematik: subtraktion/addition
  • Svenska: göra klart och avsluta tidigare uppgifter i våra arbetsböcker Magiska kulan och Språkskrinet.
  • Musik: sommarsånger

Läxan som lämnades in idag eller lämnas på måndag heter Lösa tänder s. 42-43 i Läsförståelse Blå. Eleverna har, som alltid, fått med sig veckans ord hem med läxan. Vi skrev orden flera gånger med grått så de kan fylla i dem och sedan träna vidare på baksidan eller ett annat papper. Detta för att vi märkt att några endast skriver ordet en gång. På måndag delas Elefanten Mahagiri s. 44-45 ut.

Nästa vecka, på fredagen, åker åk 1 till Kulturskolan och tittar på den föreställning åk 4 har skapat. Lunchen blir då lite senare än vanligt så skicka med en frukt eller smörgås till förmiddagen.

Vi ber er att skicka med eventuella skolbiblioteksböcker som finns hemma då alla ska lämnas in nästa vecka inför sommaren.

Vi vill flagga redan nu för friidrottsdagen tisdag 5 juni och att det är lovdag för skola och fritidshem onsdag 6 juni.

 

Trevlig helg!
önskar lärarna i årskurs 1


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *